Gezinsbond Egem

Update website: 18/10/2018

Secretariaat Gezinsbond Egem - p.a.: Gino Puype, Grootveldstraat 8, 8740 Egem, Tel: 051 58 80 04, GSM: 0475 62 72 50

Elk lid van de Gezinsbond (afdeling Egem) kan beroep doen op iemand van onze vrijwillige kinderoppassers. Onze kinderoppassers zijn meestal studenten die graag met kinderen omgaan en ook een zakcentje willen verdienen. De tarieven zijn voor gans Vlaanderen vastgelegd door de Gezinsbond vzw. Bij een eerste aanvraag als gezin krijgt u het "Woordenboek voor het jonge gezin", evenals een "Cont(r)actboekje" met zelfklevende memo-blaadjes waarin alle nuttige gegevens in genoteerd kunnen worden (GSM nummer, eventuele medicatie die genomen moet worden, telefoonnummer van buren, contactgegevens van Marleen, ...)    

Daar de opvangdienst van de Gezinsbond occasioneel is, kunnen wij geen attesten uitschrijven voor de bewezen diensten. Maar denk eens bij uzelf: is het niet leuk om onbezorgd een boodschap te kunnen doen of eens naar een feest te gaan, wetende dat er op uw kind(eren) gelet wordt door iemand die het gewoon is. Wees gerust: de eerste keer is het zowel voor u als voor de kinderoppas een beetje wennen. En mocht er toch eens een probleem zijn, kan je altijd bij Marleen terecht.    

   

Wat houdt de kinderoppasdienst in voor u als gezin?    

Héél weinig; het enige dat we vragen is dat de gemaakte afspraken tussen u en de kinderoppasverantwoordelijke Marleen, evenals de afspraken met de kinderoppas zelf nageleefd worden zoals er afgesproken is. Deze afspraken zijn onder meer het tijdstip van oppas (zowel start als vermoedelijk einduur); manier van en wie er verwittigd moet worden als u onverwacht toch later dan gepland terug thuis gaat komen (dit kan ook belangrijk zijn voor de ouders van de oppas), de manier waarop de kinderoppas bij u raakt (te voet; fiets/bromfiets; gebracht en/of teruggehaald door ouders van de oppas of door uzelf, ...    

Zorg eventueel voor een klein hapje en drankje, maak dat de oppas weet wat uw baby ('s) en/of kinderen zeker niet graag hebben, wat ze wel graag hebben, wat ze wel en niet mogen, eventuele slaaprituelen, ...    

Wanneer er overnacht moet worden, dan zorg je ook voor een goeie slaapgelegenheid (in een zetel met een licht deken boven jou zal je waarschijnlijk ook niet graag slapen).   

 

Klik op de links hieronder om meer te weten

De Kinder Oppas Dienst
Uw persoonlijk contact:

Marleen Goethals - Martens

Tel (na 17u): 0477 48 67 15